>Historische feesten aan Costa Blanca

>

De Costa Blanca. Al jaren een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders vanwege de prachtige stranden en aangename temperaturen. Met name in de zomerperiode is hier veel te beleven. De maanden juli, augustus en september laten het werkelijk bruisen in de straten van de Costa Blanca. Deze mooie regio aan de zuidoostkust van Spanje heeft bijna elke week weer een nieuw evenement op de agenda staan. Van grootschalige sportevenementen tot kleine dorpsfeesten. Hieronder de meest opzienbarende evenementen op een rij.
Spanjaarden laten geen mogelijkheid onbenut om iets te vieren. Eind juli gaat de stad Vila Joiosa (vlakbij Alicante) terug in de tijd naar het jaar 1538, waarin Berberse soldaten hebben geprobeerd om de stad aan te vallen. De legendarische St. Martha heeft dit met een vloedgolf weten te voorkomen waardoor de Berbers het dorp nooit hebben bereikt. Daarom wordt St. Martha elk jaar geëerd met het historische Moors and Christians festival. Een ander historisch evenement halverwege augustus is het Mysteriespel van Elche. Dit door UNESCO bekroonde toneelspel wordt jaarlijks door lokale amateurs opgevoerd met eeuwenoude Valenciaanse teksten, Middeleeuwse muziek en een groot kinderkoor. Het stuk gaat over de dood, toe-eigening en huldiging van de Heilige Maagd Maria. Maar… voor het optimale Spaanse feestgevoel is het een must om deel te nemen aan traditionele Spaanse feesten als La Tomatina (in Buñol vlakbij de stad Valencia) en het stieren drijven door de nauwe straatjes van Segorbe.
In de zomer is er in de Costa Blanca op sportief gebied zeer veel aanbod. Begin september zal hier de beroemde Ronde van Spanje plaatsvinden. De tour volgt een speciale route door de stad Orihuela ter ere van de poëet Miguel Hernandez, een machtig man gedurende de Spaanse burgeroorlog. Orihuela zelf is bijna vier eeuwen lang de Bisschopsstad van de provincie Alicante geweest. Hierdoor heeft het indrukwekkende kunsterfgoederen en volkstradities opgebouwd. Vanaf half september zal het voor raceliefhebbers bekende FIA World Touring Car Championship op het circuit van Valencia plaatsvinden. Na Formule 1 en het World Rally Championship is dit het derde grootste race evenement ter wereld. De baan is 5,44 km lang en heeft 25 bochten, waarvan 11 rechtsom en 14 linksom. Meer informatie Valencia: www.landvalencia.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.