>Kasteelfeest op Keukenhof

>

>Kasteelfeest op Keukenhof 13
Veel Keltische muziek tijdens het feest.

Als je als bezoeker de tuinen van Kasteel de Keukenhof inloopt, dan is het net alsof je in een andere wereld terecht komt. Overal zie je mensen verkleed als ridder, tovenaar of jonkvrouw, terwijl vanaf het hoofdpodium de mooiste Keltische muziek over het terrein klinkt. Een gevangene wordt volgens middeleeuwse traditie aan een verhoor onderworpen, terwijl verderop mensen zelf kunnen schieten tijdens de boogdemonstratie. Na het grote succes van vorig jaar, wordt op 6, 7 en 8 augustus 2010 voor de zesde keer het Castlefest gehouden, met dit jaar een nóg uitgebreider programma.

Er is van alles te zien en te doen op dit sprookjesachtige festival. Het hoofdpodium staat vol met bands die met unieke instrumenten de mooiste muziek voortbrengen. In het historische dorp laten re-enactors het leven zien van de middeleeuwse mens. Koken op een kampvuur, kleren maken, maar het zal er ook ruig aan toe gaan tijdens de zwaardvechtdemonstraties. Speciaal voor kinderen is op Castlefest het Kinderrijk ingericht, waar ze de jonge Graaf Lennard mogen helpen met het verdedigen van zijn landgoed. Ook bij Kunst op Straat zijn er tal van activiteiten waar kinderen aan kunnen meedoen. Denk hierbij aan het beklimmen van het strokasteel of zelfs schilderen met een zwaard.

Castlefest is het enige grootschalige evenement in Europa waar alles op alles wordt gezet om het festival zo milieu- en diervriendelijk mogelijk te organiseren.  Op Castlefest is al het eten -inclusief het vlees- voorzien van het biologische EKO keurmerk. www.castlefest.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.