>Nieuwe generatie hotelkamers

>Bij de naam Van der Valk denken Nederlanders vaak aan nostalgische motels langs de snelweg. Inclusief een toekan op het dak. Gemütlich en een prima slaapplek on the road. Voor een weekendje weg speurt menig landgenoot liever urenlang op het web naar een überhip hotel waarvan de kamerprijs gelijk beslag legt op een groot deel van het creditcard limiet. Op zich niet nodig, want de nieuwste generatie Van der Valk hotels zijn verrassend anno nu ingericht. Eén van de mooiste telgen binnen de familie is Hotel Assen. Begin deze zomer zijn 52 extra ‘boutique-hotel-achtige’ kamers opgeleverd in Drenthe. Hier hoeft voor een minivakantie nog niet al te diep in de buidel te worden getast. Luxe is ook te vinden in het Noorden des lands in de vorm van een suite met mini-privé-spa.
Het formaat van de nieuwe kamers is 36m² voor een ‘Comfort DeLuxe’ kamer tot 65m² voor de ‘Royal Suite’. De ‘Wellness Suite’ heeft een eigen whirlpool, stoomcabine en sauna voor twee personen. De overige suites hebben ook een duo whirlpool en een regendouche. Het leuke van de kamers in de pasaangebouwde vleugel is dat ze uitkijken over het naastgelegen bos. Lekker wakker worden met fluitende vogeltjes. Voor echte tortelduifjes is er een ‘Love Suite’ beschikbaar met een bubbelbad in hartvorm en uitklapbaar balkonnetje.

Hotel Assen wordt gerund door een nieuwe generatie ‘Van der Valkjes’. Rob Van der Valk en Magchelina zijn piepjong, gastvrij en gedreven. Onlangs verruilden zij de ‘grote stad’ Rotterdam voor Assen in het Noorden. Ze zagen potentie in het hotelpand en haar locatie. Het begin van hun ‘Drentse droom’. Voor de grootschalige (ver)bouwplannen putten zij inspiratie uit boutique hotels wereldwijd en interieurbladen.
Hotel Assen ligt praktisch naast de A28 en heeft daarmee een handige aanrijdroute. Er is ook room voor ontspanning in de fitnessruimte, het restaurant en in de hotelbar.Prijs: vanaf €90 per nacht voor een Comfort Deluxe kamer en €200 per nacht voor één van de nieuwe suites (excl. ontbijt) www.hotelassen.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.