>Slapen op paardenhaar in Zwitserland

>

>Slapen op paardenhaar in Zwitserland 9
 Het uitzicht vanuit de boerderij.

Aan de zuidkant van de Berninapas in het Zwitserse kanton Graubünden ligt het gehucht La Rösa. Daar is deze zomer een uniek hotel geopend, gevestigd binnen de muren van een 17de eeuws gebouw waar handelslui en andere reizigers vroeger overnachtten en de paarden van de postkoets gewisseld werden.
De Stazione della posta is compleet gerestaureerd met handhaving van de historische ambiance. Bedoeld voor de gast die houdt van individualiteit, van een hotel met karakter en van een keuken waar met lokale producten traditionele gerechten worden bereid.
De filosofie achter La Rösa komt overeen met die van de Vereniging Rough Luxe, waar het hotel bij aangesloten is: luxe is een verrijkende persoonlijke ervaring en niet het bezit van een duur object, het begrip belichaamt tijd om over dingen na te denken, persoonlijke ontmoetingen, natuurbelevenissen, architectuur en leefmilieu, evenals culinaire, sociale en culturele ervaringen, die op speciale plekken zoals La Rösa samenkomen.
La Rösa heeft 4 tweepersoons- en 4 eenpersoonskamers in traditionele stijl. De matrassen met paardehaar zijn gemaakt door de 82-jarige Andrea Compagnoni, een van de weinigen die dit handwerk in Zwitserland nog beheersen. Dorpsvrouwen uit het naburige Poschiavo hebben van hoogwaardige stoffen de bedovertrekken vervaardigd. Met gemzengeweien en gerestaureerde decoraties aan de wanden, houten vloeren en originele lampetkannen is het plaatje van eertijds compleet. Twee grote badkamers en drie douches/toiletten staan de gasten ter beschikking. Het water wordt door middel van houtstook verwarmd. Geen betere ontspanning dan vanuit de koperen badkuipen met uitzicht op alpenweiden wegdromen na een stevige wandeling. En dan in een van de twee sfeervolle woonkamers bijpraten over de belevenissen van de dag.
La Rösa heeft tevens een gourmetlijn gelanceerd, de “Prodotti di Capra” van geitenmelk en geitenvlees, zoals salametto, verse kaas, ricotta en een halfharde kaas. De leveranciers zijn de 240 geiten die op de sappige weiden rond het gehucht La Rösa grazen of in de stallen van het hotel verblijven. www.larosa.ch

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.