>Vakantiebaantje: Werken in Disneyland

>’Kinderen die lachen en helemaal meegaan in het verhaal, daar krijg je energie van. Daar doe je het allemaal voor’. Roman Tio (23) uit Zoetermeer is cast-member in de dagelijkse parade in Disneyland Parijs. Hij is één van de 14.500 werknemers van het themapark. Disneyland is de grootste toeristische attractie van Europa. Vorig jaar passeerden ruim 15,4 miljoen bezoekers de kassa’s. Eén miljoen gasten kwamen uit Nederland.
In Disneyland draait alles om het magische gevoel dat bezoekers er krijgen. Overal klinkt muziek uit bekende Disneyfilms en waar je ook kijkt zijn medewerkers druk in de weer om het de bezoekers naar de zin te maken. Het park is opvallend schoon, ondanks de grote hoeveelheid mensen die er rondloopt.
Met een haast militaire precissie voeren de cast-members (zo noemt Disney alle medewerkers) hun taak uit. En dat doen ze met groot plezier. ‘Het is fantastisch om hier te werken. Het is een prachtig entertainmentbedrijf’, zegt Roman Tio. Hij werkt nu drie jaar in Disneyland en werd aangenomen na een auditieronde in Amsterdam. Lees het hele verhaal bij de Wereldomroep

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.