>Volkswagenfestival in Engeland

>Het originele, beste en ook grootste Volkswagenfestival van Europa (volgens de organisatoren) vindt dit jaar plaats van vrijdag 23 t/m zondag 25 juli in Engeland. Bug Jam verwacht 33.000 feestvierders voor een opwindend weekeinde vol races, actie, entertainment en fun in een mix van muziek, comedy en nachtleven. Het festival vindt plaats op de Santa Pod Raceway bij Wellingborough in het graafschap Northamptonshire in de East Midlands.
Natuurlijk staan Europa’s vreemdste, mafste, glimmendste en snelste Volkswagens centraal in tal van verschillende races. Dit jaar is zelfs naast Santa Pod’s snelste, geasfalteerde dragstrip ter wereld een volledig off-road circuit aangelegd. En iedereen die wil kan zich met zijn Kever, busje of welke Volkswagen ook, aanmelden om mee te racen. Maar omdat drie dagen non-stop scheuren zelfs voor de grootste enthousiasteling teveel kan zijn, biedt Bug Jam naast de wedstrijden een uitgebreid festivalprogramma aan.
De traditionele Autojumble is de grootste bijeenkomst van VW handelaren op één plek. Deze markt staat erom bekend mensen gelukkig te maken. Veel bezoekers vinden hier net dat ene zeldzame onderdeel, waar ze al tijden naar op zoek zijn. Ook is er een grote kermis en op alle drie de dagen een luchtshow met antieke Spitfires, Hurricanes en parachutespringen.
Muziekliefhebbers kunnen uit hun dak gaan dankzij een breed programma van live bands en DJ’s op vijf verschillende podia. En Bug Jam zou niet Brits zijn als er geen stand-up comedy was. Bezoekers kunnen dit jaar zelfs comedy workshops volgen. Of zelf een podium beklimmen op Bug Jam’s Comedy Challenge, op Bug Jam’s Got Talent, of op Bug Jam’s Guitar Hero Competition in de Fuelers Bar.
De toegangsprijzen variëren met de lengte van uw verblijf, maar voor twee dagen betaalt u zo’n € 55 per persoon. Een heel weekeinde gratis kamperen op het festivalterrein is daarbij inbegrepen. Kinderen onder de 13 jaar betalen geen entree. Kijk voor alle details op de website http://www.bugjam.co.uk.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.