>Actieve vakantie in Italië

>

>Actieve vakantie in Italië 13

De Dolomieten in de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol zijn een ware speeltuin voor jong en oud. En wie wandelen of fietsen op zich niet avontuurlijk genoeg vindt kan ook een touwen parcours door de boomtoppen proberen of een kanotocht door de kristalheldere rivier de Adige.
Ongeveer 15.000 jaar heeft het geduurd om de kloof genaamd Bletterbach bij het plaatsje Aldino/Aldein, te vormen. Het resultaat mag er zijn… Bletterbach wordt ook wel de Grand Canyon van Zuid-Tirol/Südtirol genoemd. In het bezoekerscentrum wordt uitgebeeld hoe de Dolomieten, sinds 2009 toegevoegd aan de Unesco lijst van natuur werelderfgoederen, er miljoenen jaren geleden uitzagen. Nu kan je er met een gids wandelingen maken die geschikt zijn voor jong en oud. Er is veel te ontdekken: van verse wroetsporen van wilde zwijnen tot zeefossielen of zelfs dinosauriërsporen.
Een fietspad van ruim 600 km klinkt alsof deze alleen bestemd is voor de geoefende fietser. Niets is minder waar. Ook de minder doorgewinterde fietser zal veel plezier beleven aan de verschillende routes die Zuid-Tirol/Südtirol te bieden heeft. Vanuit Bressanone kunnen fietsers bijvoorbeeld een route in noordelijke richting volgen die langs het Habsburgse fort Fortezza/Franzensfeste komt. Het fort is vernoemd naar de Oostenrijkse keizer Franz Josef. Een alternatief is de Weinstrasseroute die de fietser brengt langs het rijke natuurland in het zuiden van Zuid-Tirol/Südtirol. Ook voor jonge fietsers valt er genoeg te beleven op fietsroutes. Fietsend vanuit Bolzano/Bozen kan er een tussentop worden gemaakt bij het meer Lago di Caldaro/Kalterer See, het warmste zwemmeer in de Alpen regio. Meer informatie Südtirol: www.suedtirol.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.