>BBC Proms in the Park

>The Last Night of the Proms, ’s werelds grootste klassieke muziekfestival, vindt dit jaar op 11 september voor de 116e keer plaats in de Londense Royal Albert Hall. Kaartjes voor dit enorm populaire evenement zijn vrijwel ongemogelijk te bemachtigen, maar eigenlijk is het minstens zo leuk om het openluchtconcert BBC Proms in the Park bij te wonen dat gelijktijdig plaatsvindt. Hyde Park staat via een groot scherm in verbinding met de Royal Albert Hall. Veel Londenaren strijken jaarlijks met vrienden, familie en volle picknick mand in het park neer om dit event live mee te maken. Tijdens deze avond wordt een groot aantal “licht klassieke” stukken ten gehore gebracht. Het publiek dost zich voor de gelegenheid feestelijk uit en draagt vlaggen en toeters met zich mee. Voor £30 kan men 5 uur lang genieten van live optredens, dit jaar van onder andere Dame Kiri Te Kanawa en José Carreras. Naast Londen vinden er op nog vier andere locacties concerten plaats (dit jaar voor het eerst ook in Schotland) en plaatst de BBC in nog eens 18 andere steden grote schermen om het evenement mee te beleven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.