>Geheime natuur langs Duitslands ‘Route 66’

>Bewoners uit het Westen Berlijn konden in de jaren zeventig een dagvisum voor de DDR krijgen. Op een van die dagtrips ontdekte een groep wandelaars uit West-Berlijn hoe achter de muur óók een wereld van verstilde meren en eindeloze bossen schuilde. Vanaf dat moment verkenden ze, in talloze dagtrips, de verlaten natuurgebieden van Brandenburg. De mooiste wandelingen regen ze tien jaar geleden aaneen tot Duitslands eigen ‘Route 66’: de 66-meren-route.
Deze route is beschreven in het boek ‘Die 66-Seen-Wanderung’ van Manfred Reschke. Ze omvat 17 dagetappes, in totaal 400 kilometer, die samen een ring om Berlijn vormen. Alle wandeltochten voeren door het indrukwekkende en vaak ruwe bos- en merengebied van Brandenburg. Het is een landschap dat nergens anders in Duitsland voorkomt en dat vaak nog volledig onaangetast is door mensen. En dat is des te opmerkelijker, aangezien de route altijd dicht bij Berlijn blijft, met zijn 3,4 miljoen inwoners. Meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.