>Museum toont historie van Londen

>Onlangs opende het Museum of London de nieuwe ‘Galleries of Modern London’ welke volledig gewijd zijn aan de moderne geschiedenis van de wereldstad. De spectaculaire aanbouw van het museum toont de historie van Londen en haar bewoners. Maar liefst 7000 fascinerende objecten vertellen het verhaal van de afgelopen 350 jaar, van de Great Fire in 1666 tot vandaag de dag. Te zien zijn onder andere Anne Fanshawe’s extravagante hofkleding uit 1750. Een nagebootste Georgian tuin, waar exquise geklede wandelaars ten toon worden gesteld. De rijkdom van de 20e eeuw wordt onder andere weergegeven door de prachtige Art Deco lift van het warenhuis Selfridges. De impact van politieke campagnes en stemmen van protest worden in beeld gebracht door verhalen van Suffragettes die vochten voor vrouwenrechten. Meer recent snijdt het museum het multiculturele Londen van na de oorlog aan, de ‘swinging sixties’ en het tijdperk van de krakers.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.