>Olifanten verlaten Emmen

>Vandaag zijn twee jonge mannetjesolifanten uit Dierenpark Emmen vertrokken naar de dierentuin van Ploc in Polen. Zonder problemen liepen Letsongmon (Souvenir) en Myo Set Kaung (Nieuwe oogst) de grote transportkisten in, die direct achter hun rug werden gesloten. Vervolgens zijn de kisten op vrachtwagens getakeld. Met veel voedsel en water voor onderweg vertrokken de vrachtwagens, die naar verwachting morgenvroeg rond zes uur in Ploc aan zullen komen.
De olifantenkudde van Dierenpark Emmen bestond uit maar liefst veertien olifanten. Een natuurlijke olifantenkudde bestaat uit vrouwen en kinderen. Als jonge mannetjes een  “puberleeftijd” beginnen te krijgen, zijn ze een voortdurende bron van onrust. In het wild worden ze door de volwassen olifanten uit de kudde gezet. In het dierenpark gaat het net zo.  Letsongmon en met name Myo Set Kaung, beide vijf jaar oud en in Dierenpark Emmen geboren, veroorzaakten zoveel conflicten, dat ze moesten verhuizen. Oorspronkelijk zou de verhuizing begin juli plaatsvinden.
De olifanten waren al getraind om de kist in te lopen, maar omdat er toen een hittegolf kwam, moest het transport uitgesteld worden. Vandaag was het zover en is voor de twee olifanten de reis begonnen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.