>Op excursie in Suriname

>Suriname, het land dat op 25 november 1975 onafhankelijk werd van Nederland draagt toeristen een warm hart toe. Of dat nu op het vliegveld is of struinend door de jungle, bezoekers beginnen hoe dan ook aan een gastvrij ontdekkingsavontuur door het land van de ongerepte natuur en cultuur. De lokale bevolking die touroperator METS Travel & Tours laat participeren in haar excursies speelt daarbij de hoofdrol.
Passagiers die landen op het internationale vliegveld Johan Adolf Pengel in Zanderij, 40 kilometer ten zuiden van Paramaribo, mogen een warm welkom verwachten van de Stichting Toerisme Suriname. De stichting heeft op in de aankomsthal een informatiebalie opgezet, waar alle brandende vragen over het land persoonlijk en met een lach beantwoord kunnen worden. METS Travel & Tours heeft hiervoor een nieuwe reisbrochure uitgebracht met daarin avontuurlijke tours en een kaart van Suriname en het centrum van Paramaribo.
METS Travel & Tours organiseren diverse dag- en meerdaagse excursies naar al het moois dat Suriname te bieden heeft. Van natuur en cultuur tot verborgen gastvrijheid. Bijvoorbeeld naar het eiland Awarradam, dat 225 km van Paramaribo ligt, middenin de Gran Rio rivier. Diep in het regenwoud leeft hier de Saramakaner gemeenschap, ook wel de bosnegers genoemd. Toeristen krijgen hier de kans om kennis te maken met hun West-Afrikaanse cultuur en tradities.
Nog iets verder weg van Paramaribo, ligt Palumeu. In dit dorp aan de Tapanahony rivier leven 200 indianen van twee verschillende stammen gebroederlijk samen. De indianen laten toeristen graag zien hoe zij leven. Schieten met pijl en boog, dansen op traditionele Indiaanse muziek en mystieke verhalen over het indrukwekkende Kasikasimagebergte; geen mogelijkheid wordt onbenut gelaten om toeristen onder te dompelen in de bijzondere Indiaanse leefwijze. METS is opgericht in 1962. Uitgangspunt  is dat METS bij al haar activiteiten een persoonlijke benadering verzorgt, participeert met de lokale bevolking en rekening houdt met het behoud van de natuur. Meer informatie METS: www.surinamevacations.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.