>Overnachten én spelen op de rails

>

Elke nacht doorkruisen slaaptreinen Europa. Romantisch, dat zeker. Toch vindt niet iedere reiziger het overnachten in een rijdende trein even ontspannend. Maar wat, als de trein en de rails zélf het reisdoel zijn? Precies dat is de gedachte achter de Erlebnisbahn Ratzeburg. De 13 kilometer lange spoorbaan is eigendom van spoorwegfan Oliver Viktor. Hij kocht het traject nadat het buiten gebruik was gesteld en stelde diverse slaap- en restauratierijtuigen op, waar gasten kunnen overnachten en eten.
Voor kinderen is de Erlebnisbahn een openbaring. Ze kunnen eindeloos spelen in de ‘bomentrein’. En ze mogen het hele spoortraject zélf afleggen met pompwagentjes, waarvan sommige exemplaren groot genoeg zijn voor groepen. Het succes van het spoorwegpretpark verraste iedereen, inclusief de eigenaar, die zijn aanbod sindsdien continu uitbreidt. En dat spoorwegen en overnachten heel goed samengaan, ontdekken ook anderen. Zo opende eerder dit jaar het hotel Neuer Karlshof de deuren in het stationsgebouw van Baden-Baden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.