>Twitter/video-wedstrijd over Jordanië

>Hare majesteit koningin Rania van Jordanië heeft de aftrap gegeven voor een ludieke wedstrijd genaamd “Twisit Jordan”. Met deze actie wil zij culturen met elkaar in contact brengen en uiteraard ook haar land promoten. Opmerkelijk is dat zij dit doet via Twitter.
Door middel van de Twitter toepassing Twitvid nodigt koningin Rania iedereen in de wereld en alle Jordaniërs uit om mee te doen aan een speelse actie. In een video vraagt de koningin haar bevolking om zelf een video te maken waarin zij de schoonheid en trots van hun land laten zien. Mensen overal ter wereld wordt daarentegen gevraagd om in een video te laten zien waarom zij naar Jordanië willen gaan. De makers van de beste vier video’s krijgen een reis aangeboden: twee toeristen mogen naar Jordanië en twee Jordaniërs mogen naar het land van de twee toeristen, een zogenoemde “Tourist Swap.” Klik hier voor de video van koningin Rania.
Koningin Rania van Jordanië zet zich al jaren in voor kruislingse dialogen tussen verschillende culturen. Hierbij gebruikt zij graag de modernste technieken om haar doelgroep te bereiken. Eerder heeft zij al meegewerkt aan een YouTube project en schreef zij een boek genaamd “The Sandwich Swap.” Deze Twitter actie is wederom een groot succes en heeft al bijna 40.000 kijkers getrokken.
Meer informatie over Jordanië: www.visitjordan.com: blog.visitjordan.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.