>Voel je kind in Spanje

>De Spaanse regio Navarra heeft een rijke geschiedenis waarbij legendes, mythen en sagen een grote rol spelen. Koningen, veldslagen, ridders, wraak, kwakzalvers, reuzenfiguren en heksen…De in het noorden van Spanje gelegen regio is een bestemming waar niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen zich weer kind kunnen voelen. Deze zomer kan het gehele gezin de valleien van ridder Roland bewandelen, de wereld van hekserij en magie ontdekken tijdens het dorpsfeest ‘de afdaling van de heks’ en een bezoek brengen aan het heksenmuseum van Zugarramurdi.
De geïsoleerde ligging van Navarra in het noorden van Spanje, het heuvelachtige groene landschap en de tot verbeelding sprekende kerkjes en kastelen hebben ervoor gezorgd dat Navarra een regio vol legendes en mythes is geworden. De “afdaling van de heks” is hier een duidelijk voorbeeld van en is al meer dan 20 jaar het startschot van het dorpsfeest van Vidángoz in de Roncal-vallei. Dit dorpsfeest wordt eind augustus gehouden ter ere van Sint-Augustinus. De Catalaan Ignacio Doñate kwam tijdens een zomer in de Roncel-vallei met dit initiatief. Hij zag in de rijke hekserijtraditie van Vidángoz een kans om het feest een magisch begin te geven. Om middernacht wordt het dorp in donkere stilte gehuld waardoor een mysterieuze sfeer ontstaat. Verklede jongeren uit het dorp steken hun fakkels aan bij het grote vuur op de heuvel van Pitxorronga om vervolgens uitbundig rond het vuur te dansen. Dan daalt de heks Maruja -via een kabel- met haar bezem af en wordt zij na de openingstoespraak welkom geheten op dit feest. Hierna onstaat een vrolijke optocht en gaat het feest definitief van start. De viering wordt na vijf dagen afgesloten met een traditionele opstijging van de heks.
Iedereen die wordt aangetrokken door de wereld van heksen, heksensabbaten en duiveluitbanningen of de vervolging van ketters kan één van de 4 magische hekserijroutes volgen die door Navarra lopen. Tijdens de routes kan er kennis gemaakt worden met de eerste heksenjachten in Navarra, met de mythes rondom de hekserij en de vroegere kwakzalvers uit de omgeving van Estella.
Meer informatie Navarra: www.turismo.navarra.es

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.