>"Aantal wintersporters neemt niet af"

>Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) beweert vandaag dat het aantal wintersporters in de toekomst zal afnemen. De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) de bond van wintersportend Nederland met 100.000 leden heeft zo zijn twijfels over de uitkomsten van het rapport.
“De ANVR en NBTC beweren al jaren aan het begin van wintersportseizoen dat het aantal wintersporters afneemt. Waar zij dit op baseren is voor mij een volkomen raadsel. Want aan het einde van seizoen geven dezelfde partijen aan dat het allemaal toch best mee viel met de daling of dat er zelfs een stijging te zien was.
Al jaren schommelt het aantal wintersporters tussen 1 en 1,2 miljoen. Bij slechte weersomstandigheden en in tijden van crisis zijn het er 1 miljoen en bij hoogconjunctuur en goede sneeuw omstandigheden zijn dit er 1,2 miljoen. Het afgelopen decennia heeft wel bewezen dat vergrijzing en de kosten bijna geen invloed hebben op het aantal wintersporters”, aldus Joris Gieske, Manager Communicatie van de Nederlandse Ski Vereniging.
Ook Koos Hendriks, directeur SnowWorld, jaarlijks goed voor 1,4 miljoen bezoekers, betwijfelt de uitkomsten van het onderdoek: “Ik begroet ieder jaar meer mensen op mijn indoor wintersportaccommodaties. Ook het aantal jongeren, en dat heb ik papier, dat les neemt neemt sterk toe. Ik heb niet over honderden maar over tienduizenden jongeren per jaar. Dit lijkt mij een belangrijke graadmeter en die is waarschijnlijk niet meegenomen in dit onderzoek”.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.