>De schateilanden van Taiwan

>

Taiwan is meer dan een prachtig eiland voor een onvergetelijke vakantie. In de kraakheldere zee rondom het hoofdeiland liggen tientallen eilanden met elk een eigen karakter. Ontdek de surfcultuur op Penghu, ga duiken bij Green Island of maak kennis met de mensen op het heilige eilandje Lanyu. Rustig genieten van de prachtige natuur, je vakantie actief in het water doorbrengen of juist de cultuur en de geschiedenis van de bewoners leren kennen: op de schateilanden van Taiwan is het allemaal mogelijk.
Penghu is de grootste en meest bezochte eilandengroep voor de kust van Taiwan. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de indrukwekkende tempels en ook sporters zijn hier aan het juiste adres. Lonely Planet heeft Penghu uitgeroepen tot het Hawaii van Taiwan vanwege de adembenemende stranden en de surfcultuur. Door de gunstige wind is deze plek ideaal voor spectaculaire watersporten.
Wie zich liever onderdompelt tussen de mensen, moet op Lanyu zijn. Dit eiland staat ook wel bekend als Het Eiland van de Mensen en wordt beschouwd als heilige plek. Hier kun je onbezorgd op avontuur gaan en het gezinsleven van de authentieke Yami stam van dichtbij ervaren.
En dan is er nog Kinmen, een heuvelachtig eiland dat je mee terug neemt naar de roerige geschiedenis. Musea en en verdedigingswerken geven je een kijkje in het leven van de militairen en de gebeurtenissen die dit eiland de bijnaam Battlefield Island gaven. Vandaag de dag is Kinmen een oase van rust met schitterende bossen en bijzondere vogelreservaten.Meer informatie: VNC Asia Travel of De Jong Intra Vakanties.

0

One Response

  1. Anoniem

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.