>Je hebt niet alleen bier in Duitsland…

>

In München wordt deze maand de 200ste editie van het Oktoberfest gevierd. Heeft u ook zin om te relaxen in de late zomerzon met een biertje in uw hand? HolidayCheck heeft een aantal bierfestivals uitgezocht waar u uw favoriete bier kunt drinken.

Oktoberfest – 18 september tot 3 oktober
Ongetwijfeld het meest beroemde bierfestival, wordt Oktoberfest nagebootst over de hele wereld. Vooral dit jaar een must om mee te maken vanwege het 200-jarig bestaan. Er worden op het feest zes verschillende biermerken geschonken. Het is wettelijk vastgelegd dat alleen in München gebrouwen bier mag worden geschonken. Samen met de traditionele Oktoberfest activiteiten in de speciaal hiervoor opgerichte tenten, kunnen bezoekers ook terecht bij één van de spectaculaire attracties. Dit jaar is de nieuwste aanwinst ‘Der Turm’. Klim naar de top en u heeft een prachtig uitzicht over het festivalterrein en de stad München.


Het Brugs Bierfestival – 11 en 12 september
De prachtig bewaard gebleven historische stad, biedt meer dan alleen mooie bezienswaardigheden. Met de meeste biercafés in België, is Brugge een gedenkwaardige stedentrip voor elke bierdrinker. Liefst 282 bieren van 68 brouwerijen kunnen er geproefd worden op het Brugs Bierfestival. Daarbij ook vijf primeurs, bieren die nooit eerder aan het grote publiek geschonken zijn.

Internationaal Bierfestival Japan – 18 tot 20 september
Voor de echte bierliefhebber die iets ongewoon wilt, is een reis naar het Internationaal Bierfestival in Yokohama een indrukwekkende ervaring. Bier is inbegrepen in de toegangsprijs, dus bezoekers hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk verschillende internationale merken en bieren van gespecialiseerde Japanse brouwerijen uit te proberen.

San Diego Bierfestival – 10 september
Het doel van het 16e jaarlijkse San Diego Bierfestival is om 6.000 bierliefhebbers samen te brengen die genieten van live muziek, en bier van 75 verschillende brouwerijen proeven. Het evenement wordt gerund door een non-profit organisatie en alle winst van de kaartverkoop gaat naar verschillende goede doelen in de stad. Vergeet u vooral niet dat in Amerika de legale leeftijd om alcohol te drinken 21 is. Een identiteitsbewijs met foto is nodig om van dit evenement te genieten.

Durham Beer Festival – 9 oktober
Drink echte ale op het Durham Beer Festival, en vindt uit hoe Engels bier zich onderscheidt van Europees. Dit kleine bierfeest wordt gehouden op een plek niet ver van de echte bierfans, de Durham University Student Union. Het festival biedt meer dan 80 fusten bier waaronder veel lokale bieren en lokale brouwerijen, die speciaal nieuwe brouwsels geproduceerd hebben voor het festival.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.