>Meesterwerken in Frankrijk bekijken

>Het departement Nord-Pas de Calais heeft een rijk aanbod aan musea waar dit jaar een bijzonder museum aan toegevoegd is: LaM – Lille Métropole Musée d’art moderne, d’art contemporain et d’art brut
Na ruim vier jaar renovatie en verbouwing heeft het Musée d’art moderne Lille Métropole haar deuren heropend voor het publiek. Het LaM is het enige museum in Europa waar gelijktijdig de belangrijkste werken uit de 20e en 21e eeuw gepresenteerd worden. Het publiek kan hier collecties bewonderen van moderne en hedendaagse kunst en l’art brut (het informele schilderen of ook wel beeldende kunst genoemd), tezamen meer dan 4.500 werken. In het LaM kan men meesterwerken van onder andere Henri Laurens, Pablo Picasso, Joan Miró, Lewis Baltz en Christian Boltanski gaan bekijken. www.musee-lam.fr

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.