>Met pdf wandelend door Wallonië

>

>Met pdf wandelend door Wallonië 9

Liefhebbers van wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden of sightseeing met een auto of motor kunnen hun hart ophalen. Onlangs zijn er nieuwe wandelroutes in het grootste merengebied van België, Eau d’Heure, aangelegd die de bezoeker als pdf via de website kan downloaden: www.lacsdeleaudheure.be. Ook op de site www.tourismegps.be, een initiatief van de vijf Waalse Provincies, kan de bezoeker terecht om routes te voet, met de fiets of auto in heel Wallonië gratis te downloaden op de gps. Eau d’Heure is een beschermd natuurgebied met meer dan 600 hectare wateroppervlakte, 600 hectare bos en 600 hectare weiland. Kortgeleden werden 10 nieuwe wandelroutes ingehuldigd die men als pdf via de site kan  downloaden. De wandelroutes variëren van 2 tot 24 km en zijn toegankelijk voor iedereen, zowel voor gezinnen als voor de geoefende wandelaar. Het is een zacht glooiende gebied met bossen en weides en kleine dorpjes. De Meren van Eau d’Heure bieden ook waterpret, een subtropisch paradijsje Aquacentre, het Aquarium van Eau d’Heure, de Grotten van Neptunus, het treinmuseum in Treignes (inclusief stoomtrein in het seizoen), het kasteel van Chimay en, iets verderop het mijnmuseum van Bois du Cazier of de binnenschippersschuit in Thuin. Voor lekkernijen kan men bijvoorbeeld terecht bij brouwerij Brasserie des Fagnes in Mariembourg en Distillerie de Biercée in Ragnies.

De site www.tourismegps.be kende vanaf lancering al veel succes dat zeer snel met de 1e prijs op het internationale concours ‘tourisme@awards 2008’ bekroond werd. Maar de grootste prijs komt toch wel van het publiek want het aantal downloads blijft stijgen. Of je nu graag te voet, met de fiets, te paard, op de motor, op een mountainbike of met de wagen op tocht gaat, op de site zijn er gedetailleerde routes voor te vinden. Daarnaast krijgt de bezoeker ook informatie over bezienswaardigheden en nuttige details in verband met de bewegwijzering en de afstanden. Gedownload op je gps, krijg je onderweg ook audio-uitleg bij bezienswaardigheden die je passeert. Bezoekers kunnen ook zelf routes inbrengen en online opmerkingen plaatsen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.