>Naar de Middeleeuwen in Brussel

>Zin om ondergedompeld te worden in de middeleeuwen? Neem dan een kijkje in de Brusselse Hallepoort, een uniek monument en een origineel onderdeel van een bezoek aan Brussel. Het is goed te combineren met de dagelijkse rommelmarkt aan het Vossenplein en de rommel- en antiekwinkeltjes in de volkswijk de Marollen.
De oude stadspoort van Brussel, de Hallepoort/Porte de Hal, is één van de opmerkelijkste getuigen van het middeleeuwse verleden van de stad. De stadspoort werd gebouwd op het einde van de 14e eeuw en verbouwd en gerestaureerd op het einde van de 19e eeuw. Het is het enige zichtbare overblijfsel van de tweede stadsomwalling van Brussel. Sinds de jaren ’90 kan het publiek in de Hallepoort kennismaken met de geschiedenis, folklore en tradities van de stad Brussel. In indrukwekkende zalen met schietgaten en andere verdedigingssystemen staat een leuke en leerzame opstelling van allerlei objecten die een relatie hebben met de ontwikkeling van de stad Brussel. Bijvoorbeeld hoe het afvoersysteem van de stad tot stand kwam, hoe de gilden functioneerden of hoe de stad werd verdedigd. Verder is er een volledige etage gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. De rondgang helemaal bovenin de Hallepoort biedt een schitterend uitzicht op Brussel en omgeving. De Hallepoort ligt vlakbij het Zuidstation/Gare du Midi en aan de rand van de wijk de Marollen. Toegangsprijs €5,-.
Info: Hallepoort/Porte de Hal, Boulevard du Midi/Zuidlaan, B-1000 Bxl, tel 0032-2-5333451, www.kmkg-mrah.be di-vrij 09u30-17u en zat en zon 10-17u.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.