>Portland voordeligste USA-bestemming

>Uit recent onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat (zaken)reizigers het minst aan toeristenbelasting hoeven te betalen in Portland, Oregon. In Chicago betaald men de meeste belasting aan onder andere hotel, autoverhuur en maaltijden. In Portland betaald een zakenreiziger voor een driedaags verblijf gemiddeld $52,49 aan toeristenbelasting. In Chicago is dat bijna twee keer zo hoog, namelijk $101,-.  Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van National Business Travel Association (NBTA). Naast de lokale verkoopbelasting op goederen en diensten, betaald de (zaken)reiziger tot aan 144% meer aan toeristenbelasting. De reisindustrie maakt zich steeds meer zorgen over de belasting voor reizigers.  Volgens Micheal McCormick, Executive director bij NBTA, zal de verhoging van de toeristenbelasting dubbel effect hebben op de stadseconomie. Dit omdat de lokale bedrijven en bezoekers van buitenaf wegen gaan zoeken om de hoge belasting in die stad te omzeilen. De toeristenbelasting is niet het enige belastinggunstige in Portland. Het is al jaren een stad waar tax free gekocht kan worden. www.oregonuncovered.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.