>Prijs voor Afrikaanse lodge

>

>Prijs voor Afrikaanse lodge 12

Camp Jabulani, lid van Relais & Chateaux, heeft de Conde Nast Traveler World Savers Award toegekend gekregen. De betrokkenheid ten aanzien van het milieu was de reden voor de jury om Camp Jabulani deze prijs toe te kennen. Er zijn maatregelen die genomen op het gebied van groene energie, het recyclebeleid, het uitgebreide opleidingstraject voor het personeel en voor de locale bevolking en de projecten gericht op het behoud van dieren en natuur.
Camp Jabulani ligt in Limpopo, de noordelijke provincie van Zuid-Afrika. Jabulani is een prive reservaat, vlakbij het Kruger National Park. In het reservaat kunnen gasten oog in oog komen te staan met de Big 5. Naast de Big 5 leven ook diverse onbekende dieren in dit reservaat, waaronder de black-footed cat, ground hornbill en de blue crane. In ecologisch opzicht is Camp Jabulani geheel in balans: van afvalverwerking tot het gebruik van natuurlijke materialen voor bijvoorbeeld de aankleding van de lodgees. Alles wordt gerecycled: van dierenhuiden wordt meubilair bekleed, de olifantenpoep wordt gebruikt voor ondermeer het maken van papier van diverse flyers. Van de 140 mensen die werken op Camp Jabulani, is 80% van de locale bevolking. De 42 mensen die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van de olifanten, zijn. net als de olifanten, bijna allemaal afkomstig uit Zimbabwe. Alleen Jabulani zelf en 6 olifantenbaby’s niet. De olifanten in het reservaat leven in volledige vrijheid en genieten van alle aandacht van de gasten die verblijven op Camp Jabulani. De award wordt pas officieel op 19 oktober uitgereikt tijdens het vierde Conde Nast Travels World Savers Congress in Singapore.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.