>Slaapkamergeheimen in museum

>

De slaapkamer, één van de meest geliefde werken uit het oeuvre van Vincent van Gogh, is de afgelopen zes maanden gerestaureerd. In de presentatie Slaapkamergeheimen wordt uitvoerig uitleg gegeven over de resultaten en over het restauratieproces. Zo zijn er sporen gevonden die aantonen dat de muren van het schilderij oorspronkelijk lila van kleur waren in plaats van blauw. Ook zijn door het verwijderen van de vergeelde vernislaag bijzondere details aan het licht gekomen. Zo is in de vloer het binnenvallende licht te zien dat door de iets geopende luiken komt en zijn er sporen van inkt van krantenletters gevonden in de rode beddensprei en op het bed. Vanaf 1 oktober 2010 is het schilderij in Japan voor de tentoonstelling Van Gogh: The adventure of becoming an artist die is samengesteld door het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum. Tot en met 19 september is het schilderij te zien op de eerste verdieping van het Rietveldgebouw. Tijdens de presentatie Slaapkamergeheimen is er elke dag een gratis rondleiding (Nederlands: 15.30 uur, Engels: 16 uur). Voor de rondleiding hoeft niet gereserveerd te worden. www.vangoghmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.