>Zelf een middag dierenverzorger

>

>Zelf een middag dierenverzorger 8

Wil je later dierverzorger worden of ben je gewoon eens benieuwd wat het werk van een dierverzorger inhoudt? Doe dan in Dierenpark Wissel (Gld.), Zoo Parc Overloon (N.-Br.) of Aqua Zoo Friesland mee aan de populaire activiteit KidsPower en kruip een middag in de huid van de dierverzorger. Vanaf 15 september tot en met 6 oktober krijg je in Dierenpark Wissel, Zoo Parc Overloon en Aqua Zoo Friesland iedere woensdag- en zaterdagmiddag de kans om zelf aan de slag te gaan als dierverzorger. Voer wassen en snijden, traktaties voor de dieren klaarmaken, verblijven uitmesten en natuurlijk dieren als stokstaartjes, otters en neusberen voeren. Schrijf je snel in voor de ervaring van je leven, want vol is vol. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.
Het thema van KidsPower is dit jaar ‘Stevige stinkers’. In de dierenwereld wordt heel wat afgepoept. Sommige dieren gebruiken uitwerpselen om hun territorium af te bakenen, anderen ruiken aan uitwerpselen om alles over de maker te weten te komen. Aan de geur en kleur van de uitwerpselen kun je zien wie de drol heeft achtergelaten, maar bijvoorbeeld ook of de maker gezond is of niet. Daarom moeten dierverzorgers goed weten hoe de mest van iedere diersoort er uit hoort te zien, zodat ze herkennen of de maker gezond is. Dat wordt dus goed gecontroleerd wanneer de poep uit de dierenverblijven wordt geschept. Niet altijd een even fris ruikend werkje, maar wel een belangrijke taak voor de dierverzorgers.
 Na alle inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. Je voorziet de beermarters van hun dagelijkse portie vlees, de stokstaartjes genieten van het gesneden fruit en de otters smikkelen van de vis. De klaargemaakte snacks worden in de verblijven verstopt. Voordat de dieren kunnen genieten van al dat lekkers, moeten ze eerst aan de slag om de hapjes te bemachtigen. Wanneer je al het werk gedaan hebt, is het tijd voor een heerlijk patatje voor jezelf en krijg je een dierverzorgeroorkonde met een verrassing uitgereikt.


KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 15 september tot en met 6 oktober en start in Zoo Parc Overloon om 13:30 uur en Dierenpark Wissel en Aqua Zoo Friesland om 14:00 uur. KidsPower is voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken, oorkonde en verrassing, maar exclusief entree tot het park. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven.

Gegevens Dierenpark Wissel

Dierenpark Wissel, Woesterbergweg 2b, 8162 RD te Epe tel.: 0578-613106, www.wisselzoo.nl.

Entreeprijzen: volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Gegevens Zoo Parc Overloon

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
Entreeprijzen: volwassenen  € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50

Gegevens Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland, De Groene Ster 2, 8926 XE te Leeuwarden tel.: 0511-431214 www.frieslandzoo.nl

Entreeprijzen volwassenen  € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar  € 14,50

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.