>Cross country op Pitztaler gletsjer

>

>Cross country op Pitztaler gletsjer 13

Cross country skiërs kunnen vanaf nu loipekilometers maken in het nieuwe langlaufcentrum op de Pitztaler gletsjer. Met het nieuwe cross country centrum, 7 km aan hoogteloipen en gunstig geprijsde arrangementen biedt de Pitztaler gletsjer loipeplezier voor alle niveaus. Professionele cursussen worden gegeven door veelvuldig landskampioen cross country skiën Martin Tauber. Mede dankzij de sneeuwval van de afgelopen dagen zijn alle liften op de Pitztaler gletsjer al in gebruik. Op dit moment ligt er een dik pak sneeuw van ruim 1 meter. Wie in het najaar naar het Pitztal afreist, kan naast verse sneeuw, rekenen op gunstig geprijsde accommodaties. Daarnaast valt de drukte op de loipen en pistes erg mee en is de temperatuur vaak aangenaam.
Het nieuwe cross country centrum ligt bij het dalstation van de Mittelberg skilift en is ideaal voor zowel beginnende als geoefende cross country skiërs. Tijdens het ‘Cross country camp’ geeft vijfvoudig landskampioen Martin Tauber dagelijks een skating training met video-analyse en instructies voor de juiste lichaamshouding. Er wordt tevens aandacht besteed aan het waxen van de ski’s. De technieken worden vervolgens in praktijk gebracht op de 7 km aan hoogteloipen, variërend van 2.690 tot 2.740 m.
Deelname aan het ‘Cross country camp’ is mogelijk vanaf € 288,- per persoon, inclusief 2 overnachtingen in Hotel Vier Jahreszeiten****S, gebruik van het wellnessgedeelte en een loipenkaart.
In het weekend van 4 december gaat het wintersportseizoen 2010/2011 in de Pitztaler skigebieden Hochzeiger en Rifflsee officieel van start en zijn alle pistes geopend.
Het Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in het Oostenrijkse Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de Pitz Regio Card kaart hebben wintersporters toegang tot 120 km piste, inclusief de Pitztaler Gletsjer. De vier wintersportgebieden,Hochzeiger, Rifflsee, Pitztaler Gletscher en de Imster Bergbahnen, zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens,St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht en is ook uitstekend bereikbaar vanaf de luchthaven van Innsbruck.
De consument vindt meer informatie over het nieuwe cross country centrum en voordelige arrangementen op www.pitztal.com, www.hotel-vier-jahreszeiten.at

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.