>De beste ghost tours van Europa

>De ramen zijn versierd met spinnenwebben en pompoenen, we verkleden ons als vampier om de kinderen te laten schrikken, en de supermarkten hebben snoep in overvloed. Halloween nadert snel en voor vakantiegangers die van een eng avontuur houden, heeft HolidayCheck de beste ghost tours in Europa uitgekozen.

  1. Londen – De spannendste ghost tours vindt u in het Verenigd Koninkrijk. Eén van de meest verschrikkelijke is ongetwijfeld ‘The London Ghost Walk’ in Londen. Richard Jones, auteur van verschillende angstaanjagende romans waarin het macabere verleden van de stad te lezen is, begeleidt u door de donkere straten. Deze tour biedt paranormale verschijnselen waarvan de haren op uw rug recht overeind gaan staan. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard, u moet dit bezoek ten minste eenmaal meemaken.
  2. Edinburgh -Er worden verschillende ghost tours aangeboden op de bekendste straat van Edinburgh, de Royal Mile. De ‘City of the Dead Ghost Tour’ zal iedereen doen huiveren van angst. Humor wordt gecombineerd met horror en geschiedenis. De ‘Haunted Graveyard Tour’ brengt u ‘s nacht naar het kerkhof van Greyfriars. Het kerkhof is berucht om de MacKenzie Poltergeist, het beroemdste geval van paranormale activiteit in de geschiedenis. Bloody MacKenzie, begraven in het zwarte mausoleum, is de rechter die verantwoordelijk is voor het gevangen zetten van honderden Covenanters, ironisch genoeg, op dezelfde begraafplaats.
  3. Amsterdam – Hoewel de Nederlanders zichzelf te nuchter vinden om in spoken te geloven. Is er de ‘Amsterdam Ghost Walk’ die u meeneemt naar het land van heksen, spoken en demonen. De stad heeft niet voor niets zoveel grachten, ze zouden de Amsterdammers tegen boze krachten beschermen. Beleef met de spookwandeling de donkerste momenten uit de Mokumse geschiedenis.
  4. Zürich – ‘The Ghostwalk of Zürich’ is in trek onder de onbevreesde Zwitsers. Dan Dent is sinds 7 jaar gids van één van de meest populaire spookwandelingen. Zowel de lokale bevolking als de toeristen genieten van dit heerlijk macabere entertainment! Gegarandeerd dat u nog weken slaapt met het licht aan.
  5. Antwerpen – Het Anwerp Ghostwalk Team organiseert vertelwandelingen in de diamantstad. U gaat terug in het verleden door de mysterieuze donkere verhalen die verteld worden door een angstaanjagende gids. U treedt in de voetsporen van de grootste moordenaars en zondaars. Ook wordt er een spookjeswandeling speciaal voor de kinderen aangeboden.
  6. Praag – ‘McGee’s Ghost Tour of Prague’ tour begint met een existentiële vraag: “Waar gaat u heen na de dood?” U wandelt langs de oude straten met een lantaarn al luisterend naar de legendes van de oude stad. Praag staat bekend om haar schoonheid, maar er is een andere ondergrondse stad dat onder alle pracht schuilt. Aanschouw de wereld van duisternis, dood en schaduwen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.