>Herfstvakantie in Spanje

>

 De bladeren aan de bomen zijn langzaam aan het verkleuren en dit is voor de Spaanse regio Navarra het startsein van de voorbereidingen op de herfst. Het seizoen van de goud- en roodachtige kleuren nodigt het hele gezin uit om de regio te bezoeken en te wandelen door het sprookjesachtige woud van Irati. De herfst in Navarra is om op excursie of op jacht te gaan, om paddestoelen te zoeken én te proeven en om te genieten van de typische Navarrese wijnen en stoofgerechten.
Het best onderhouden beuken-en sparrenbos van Europa, gelegen in de westelijke Pyreneeën van Navarra, is met een groenzone van ongeveer 17.000 hectare een waar sprookjesbos. In de herfst verandert het bos in een deken van okerkleurige bladeren waar gezinnen, vogelspotters en sporters hun hart kunnen ophalen. De herfst maakt Navarra nog mooier en daar is het woud van Irati het beste voorbeeld van. De wandelpaden van dit spectaculaire woud lopen om het stuwmeer Irabia bergopwaarts naar de Romeinse toren van Urkulu. Één van de mooiste dorpen van de Pyreneeën van Navarra, Ochagavía, verleent toegang tot Irati. Deze magische plaats is met haar smalle keistraatjes en indrukwekkende herenhuizen absoluut een bezoek waard. Behalve Ochagavía is ook de Aezkoa-vallei, met haar prachtige straatjes en ruïnes, een charmante maar vooral gezellige plaats.


Navarra staat bekend om haar overheerlijke groentes en dit mag dan ook niet ontbreken tijdens een herfstbezoek aan de regio. De herfst is het seizoen van de artisjok, paprika en van de bergnagie, dit zijn typische groenten van de tuinbouwgronden van de Ribera. Bij een herfstbezoek aan Navarra mag absoluut de typische Navarrese likeur Pacharán, die tijdens het natafelen gedronken wordt, niet ontbreken. Navarra zou Navarra niet zijn zonder traditioneel feest en dus viert men op 16 oktober in Etxalar de Duivenjachtdag. Tijdens deze jacht kan men zien hoe de duiven gevangen worden. In de maand november bieden verschillende restaurants uit de streek Baztán-Bidasoa speciale menu’s die jachtschotels met landbouwproducten combineren. Kortom genoeg redenen om tijdens de herfst een bezoek aan de regio te brengen.
Op nog geen 1400 kilometer van Amsterdam, ligt de Spaanse regio Navarra. Dit voormalige koninkrijk is nu een autonome gemeenschap, waarbij de overblijfselen uit de rijke Middeleeuwse geschiedenis overal te zien zijn. De regio grenst in het noorden aan Frankrijk, in het zuiden aan de provincies La Rioja en Zaragoza, in het oosten aan de Aragonese provincies Huesca en Zaragoza en in het westen aan de Baskische provincies Guipuzcoa en Alava. Navarra beslaat een grondgebied van ruim 10.000 km2 en bestaat uit vier zones: De Pyreneeën, de Cuenca de Pamplona, de Middenzone en de Ribera. De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt.
Vanuit Nederland is Navarra goed bereikbaar met de auto of met low cost carriers als transavia.com (via Biarritz), Iberia (via Madrid naar Pamplona) of Vueling (Bilbao).
Meer informatie Navarra: www.turismo.navarra.es
Navarra Blog : http://www.fromnavarrawithlove.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.