>Hond mee op vakantie

>

>Hond mee op vakantie 13

Hond mee op vakantie? Voor veel mensen is dat geen vraag. Die kunnen zich hun vrije tijd – of wat voor tijd dan ook – niet voorstellen zonder huisdier. Reisorganisator HolidayCheck vindt dat iets om in de gaten te houden  en heeft een overzicht gemaakt van alle hotels of accommodaties die honden accepteren. HolidayCheck heeft het volgende lijstje gemaakt om de reis goed voor te bereiden: Vóór het vertrek neemt u uw huisdier mee naar de dierenarts om ervoor te zorgen dat het gezond is. Vergeet niet om het medisch dossier mee te nemen in uw koffer. Als u reist met katten en honden, controleert u of ze de rabiës vaccinatie hebben gekregen. Als u naar Ierland, Malta, Finland of Zweden reist, moet u een bewijs hebben dat uw huisdier tegen lintworm is ingeënt.
Honden, katten en andere huisdieren kunnen veilig reizen in de auto, indien ze in kooien of in het achterste compartiment, apart van de bestuurdersstoel zitten. Met de trein reizen is ook mogelijk in de meeste Europese landen. In Italië kunnen kleine huisdieren gratis reizen op voorwaarde dat ze worden bewaard in aparte kooien.


Middelgrote tot grote honden moeten gemuilkorfd en aangelijnd zijn, en kunnen in de tweede klasse reizen. Daarentegen moet u in Zwitserland een ticket kopen voor uw huisdier, ongeacht welke grootte. In de vliegtuigen kunnen over het algemeen honden en andere kleine huisdieren zonder problemen reizen. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor de vaststelling van de specifieke voorschriften voor het vervoer van dieren.
Voordat u naar de kust vertrekt, kies uw bestemming zorgvuldig, niet op alle stranden zijn honden toegestaan. Van het ongeveer 8000 km Italiaanse strand, accepteren slechts 27 stranden huisdieren. Deze stranden bevinden zich in acht Italiaanse regio’s: Abruzzen, Emilia-Romagna, Lazio, Ligurië, Marche, Sardinië, Toscane en Venetië. De regio Emilia-Romagna heeft de beste uitgeruste stranden, met parasols, douches en zwembaden speciaal gewijd aan honden. Ook op de eilanden Corfu en Corsica is uw trouwe vriend bijna overal welkom.
Niet alle hotels accepteren huisdieren, en niet alle hotels accepteren alle hondenrassen. Als u wilt reizen met uw viervoeter, is het goed om op het moment van boeken na te vragen welke honden welkom zijn. Vaak zijn alleen kleine hondjes toegestaan, en wordt geëist dat uw huisdier volledig zindelijk is. Het vinden van een hotel dat huisdieren toelaat is niet moeilijk, er zijn zelfs hotels die een speciale service bieden voor uw speciale vriendje. Zoals dog-sitting, behuizing, of comfortabele bedden en kussens. Bijvoorbeeld Hotel Principe in Rimini is gespecialiseerd in het behuizen van huisdieren. Het hotel biedt strandfaciliteiten voor de huisdieren, een dierenarts die 24 uur per dag bereikbaar is, plus nog veel meer. Op loopafstand van het hotel is er ook een dierenwinkel waar u een vakantiesouvenir voor uw huisdier kunt uitzoeken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.