>Op wintersport bij de fjorden

>

>Op wintersport bij de fjorden 13

Noorwegen is de enige plek in Europa waar je kunt wintersporten naast de fjorden. En het land geeft een sneeuwgarantie van november tot mei, moderne skiliften en gratis skipassen voor kinderen tot 7 jaar.
Vanaf Schiphol is het +/- 1,5 uur vliegen naar de fjordensteden Bergen en Stavanger, naar Ålesund vlieg je via Oslo in 3,5 uur. Vanaf daar liggen de wintersportgebieden op maximaal 2 uur per expressboot of skibus.
Wintersport wordt de Noren met de paplepel ingegoten. Er zijn geen wachtrijen, volop funpark(en) en off piste mogelijkheden in elk gebied, en de veiligheid van kinderen is een grote prioriteit. De fjorden staan op de Unesco Wereldergoedlijst: een bijzondere combinatie van natuur en wintersport. Thrillseekers kunnen off piste tochten maken, kiteskiën of een lawinenecursus volgen. 
De met een skipas aan elkaar verbonden gebieden Voss Fjellandsby & Voss Resort zijn de belangrijkste wintersportbestemmingen in de fjorden. In totaal zijn er 4 zwarte, 6 rode, 8 blauwe en 7 groene pistes. Populair bij families en geschikt voor meerdaagse ski-touring.
www.innovationnorway.no en www.visitnorway.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.