>Rijksmuseum staat nu in Zwolle

>

Lego World in de IJsselhallen in Zwolle

Het nieuwe Rijksmuseum onderging afgelopen weekend een ware ‘bouwspurt’. Hoewel het hernieuwde Amsterdamse museum in 2013 wordt heropend voor publiek, is het sinds gisteren een week lang te bezichtigen in IJsselhallen Zwolle. Niet van steen, maar wel van LEGO. Honderdduizenden stenen waren nodig om het nieuwe Rijksmuseum na te bouwen. Het bouwwerk maakt deel uit van LEGO WORLD, dat tot en met 27 oktober plaatsvindt in IJsselhallen Zwolle.  De bouw van het LEGO Rijksmuseum is mogelijk gemaakt met steun van de BankGiro Loterij.  Afgelopen week werd in Zwolle de bouw van dit museum afgerond. Bezoekers van LEGO WORLD kunnen het bouwwerk zien in IJsselhallen Zwolle. Het evenement vindt deze herfstvakantie voor het tiende jaar plaats. Naast het bekijken van diverse levensgrote bouwwerken kunnen bezoekers ook zelf met LEGO bouwen en genieten van optredens van onder meer Djumbo. Er zijn inmiddels ruim 50.000 entreetickets verkocht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.legoworld.nl en aan de kassa. Bezoekers wordt geadviseerd vooraf via de website naar beschikbaarheid te informeren om zo teleurstellingen bij de entree van IJsselhallen Zwolle te voorkomen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.