>Tropisch eiland bij Berlijn

>

Daar waar ooit gevechtsvliegtuigen opstegen om het luchtruim boven Berlijn te beveiligen is nu een groot overdekt tropisch eiland gerealiseerd. In de uitgestrekte bossen bij Krausnick, 60 km onder de Duitse hoofdstad, staat een enorme Zeppelin-achtige hal waarin liggend bijvoorbeeld makkelijk de Eiffeltoren past. Daarin zijn de stranden van de Stille Zuidzee met de bijbehorende bebouwing en beplanting nagebouwd. Wie wil kan dagen achtereen in die wereld verblijven: Voor het overnachten staan er bijvoorbeeld tenten op het enorme zandstrand. Welkom op ‘Tropical Islands’!  Wij kozen dit in 2004 gerealiseerde project als uitvalsbasis voor een driedaagse stedentrip naar Berlijn. Dat levert in totaal ruim tien tips op voor iedereen die ook een kort verblijf daar overweegt. Lees het hele verhaal met foto’s hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.