>Barbie woont in Deventer

>

>Barbie woont in Deventer 13
Barby op een Harley

Wie kent haar niet? De eigentijdse en modebewuste pop Barbie? Al meer dan 50 jaar laat zij meisjesharten sneller slaan. De expositie ‘Barbie, eeuwig jong!’ in het Speelgoedmuseum Deventer toont Barbie in al haar facetten. Op de catwalk showen tientallen Barbies een chronologisch overzicht van de pop en haar kleding, geheel in stijl van de betreffende periode. Ook de wereld van Barbie met haar hele familie en vrienden, sporten, beroepen en buitenleven zijn hier te zien. Barbie zie je in de rol van verschillende sprookjesfiguren en met beroemde filmsterren. De oudste exemplaren zijn met originele doos en kleding te zien. Honderden Barbies en tientallen Kens vieren dat ze dit jaar samen 100 zijn geworden (Barbie 51 en Ken 49). De collectie is van verzamelaar Els Schouten.
Tijdens de hele tentoonstellingsperiode  kunnen kinderen Barbiehaar stylen en aan de kaptafel zichzelf met accessoires als een echte Barbie mooi maken. In de schoolvakanties kun je je op woensdagmiddag laten opmaken als een echte Barbie. Kijk voor actuele informatie op www.speelgoedmuseumdeventer.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.