>Kolibrie verhuist naar Amsterdam

>De Amazilia-kolibrie die dit voorjaar in Dierenpark Emmen door haar moeder is uitgebroed en grootgebracht, verhuist vrijdag a.s. naar Artis in Amsterdam. De kweek van de kolbries, die zich achter de schermen van de tropische vlindertuin bevindt, verloopt zeer succesvol. De verzorgers laten een mannetje en een vrouwtje van deze zeer territoriale vogeltjes ’s ochtends een uurtje bij elkaar, als duidelijk is dat ze belangstelling voor elkaar hebben. Na enkele dagen legt het vrouwtje twee piepkleine eitjes en gaat broeden. De rol van het mannetje is dan al helemaal uitgespeeld. Inmiddels zijn er op deze manier al vier kolibries opgekweekt. Omdat kolibries in dierentuinen maar zelden tot voortplanten komen, is het park hier zeer mee ingenomen. De jonge kolibrie is een vrouwtje. Dat is vastgesteld d.m.v. DNA-onderzoek aan een veertje. Ze is verwant aan de mannelijke kolibries in Emmen en verhuist daarom naar een geschikte huwelijkskandidaat in Artis.
Als een kolibrietje uit het ei kruipt, weegt hij maar 0,5 gram, maar heeft direct een grote honger. Moeder kolibrie is dan constant bezig met vangen van massa’s fruitvliegjes en het drinken van nectar om vervolgens het mengsel aan haar jong te voeren. Na ongeveer twee maanden stopt de verzorging door de moeder en zal het vogeltje zijn eigen voedsel moeten zoeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.