>Nieuwe vlinders in Emmen

>Vandaag is in de tropische vlindertuin van Dierenpark Emmen een groot aantal exotische vlinders uit Duitsland losgelaten. Dat gebeurt al meer dan vijftien jaar in de eerste week van november. De Alaris-vlindertuin van Wittenberg, een stadje vlak bij Berlijn, sluit op 1 november en heeft dan doorgaans nog enkele honderden tropische vlinders rondvliegen. Een medewerker vangt die vlinders en brengt ze naar Emmen. Daar is in hun ogen het beste onderdak voor de vlinders. Medewerkers in Emmen  zien hun Duitse collega altijd graag komen, want het is steeds weer een verrassing welke vlindersoorten er gebracht worden. Vandaag zijn zonder twijfel de Australische vogelvlinders de meest bijzondere. Ze zijn prachtig gekleurd, behoren tot de grootste dagvlinders ter wereld en zijn nu dus een zeer opvallende verschijning in de Emmense vlindertuin.In de vlindertuin is op dit moment ook een groot aantal reusachtige rupsen van de Atlasvlinder te bewonderen. Ze zijn zo groot, dat de bezoekers ze zelfs kunnen horen knabbelen aan de blaadjes. Enkele rupsen zijn al volgroeid en druk bezig met het spinnen van de cocon, waarin ze verpoppen. Daar komen binnen afzienbare tijd de grootste nachtvlinders ter wereld uit.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.