>Pelikanen krijgen eigen plek

>Afgelopen zomer waren ze even wereldberoemd in Nederland: Roderick, Groenerick en Blauwerick. De drie pelikanen vlogen medio juli weg uit de roofvogelshow van Safaripark Beekse Bergen. Terwijl Roderick en Blauwerick al binnen enkele dagen terugkeerden, is soortgenoot Groenerick nog steeds niet terug. Gisteren verhuisden Roderick en Blauwerick van Safaripark Beekse Bergen naar Dierenrijk. In de grootste volière van Europa die in dit park wordt gerealiseerd, zijn deze vlieggrage vogels goed op hun plek. Dit verblijf moet komend jaar uitgroeien tot de grootste volière van Europa. Parkmanager Martin van Hees: “Dit duo vliegt graag, zo is gebleken. En, omdat Safaripark Beekse Bergen al flink wat pelikanen heeft, wij onze collectie graag iets wilden uitbreiden en hen hier alle vliegruimte kunnen bieden, zijn zij verhuisd”. Op www.twitter.com/dierenrijk is te volgen hoe het Blauwerick en Roderick vergaat in Dierenrijk.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.