>Slapen in een Duitse iglo

>

>Slapen in een Duitse iglo 13

De Eskimo’s hebben het zo slecht nog niet. Een nachtje in een iglo slapen is (best) comfortabel, niet (heel) koud, maar bovenal onvergetelijk. Met iglodorpen op vier plekken heeft de Allgäu wel iets van de Noordpool. De IgluLodge bevindt zich op 2000 m hoogte op de huisberg van Oberstdorf en bestaat uit acht iglo’s en een ijsbar. Na een lekker kaasfonduemaaltje kunnen de gasten een avondwandeling maken onder de fonkelende sterren of, vooruit, een duik nemen in de dampende buitenjacuzzi. Binnen in de iglo’s is het rond het vriespunt, voor een lekker warm bedje zorgen de rendiervellen. Ook op de Zugspitze, Duitslands hoogste berg staat een iglodorp.
In Pfronten en Nesselwang gaat het letterlijk een stapje verder. Aan de overnachting gaat namelijk een fikse wandeling op sneeuwschoenen vooraf. En nog iets. Wie hier op een rendiervel wil neerploffen, zal eerst zelf een iglo moeten bouwen. Gelukkig gebeurt dat voor het donker wordt onder leiding van een kundige Schneebiwakmeister. Behalve romantische tweepersoonsonderkomens kunnen er ook iglo’s voor het hele gezin worden gebouwd. De Allgäu ligt 150 km ten zuidwesten van München. Belangrijkste skigebieden zijn Oberstdorf, Kempten, Bad Hindelang en Garmisch-Partenkirchen (Zugspitze, 2962 m) met een gezamenlijke pistelengte van meer dan 500 km.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.