>Wintersporters lokken met expositie

>

Hoe kun je wintersporters, afkomstig uit allerlei landen, op ludieke wijze laten kennismaken met de rijke geschiedenis van de streek? Het Franse skigebied Serre Chevalier biedt het antwoord met een serie interactieve tentoonstellingen direct in het skigebied.
De seizoenexpositie Neiges de culture© staat garant voor interactieve eye-openers en boeiende binnenkijkers op en langs de pistes. In beeld en geluid worden historische avonturen verteld, zijn er thematische skiroutes te volgen en is er een heus nomadenkamp te bezoeken, met originele tenten uit diverse wereldstreken. Ook zijn er extra uitkijkposten gemaakt om de vele forten, inclusief die van Briancon dichterbij te halen. Deze vestingstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met 250 kilometer aan pistes behoort Serre Chevalier tot de top van de grote skigebieden in Europa. Gelegen in de zuidelijke Franse Alpen, op 110 km van Grenoble en Turijn, herbergt dit skioord maar liefst 13 dorpjes, grofweg verdeeld in vier wijken: Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains. Het Nationaal Park les Ecrins, hooggebergte, bos en speciale familiezones zijn de kenmerken van dit gebied met 107 pistes en meer dan 300 dagen zon per jaar. Meer informatie over Serre Chevalier is te vinden op www.serre-chevalier.com. Lees ook de reportage die Elke Dag Vakantie.nl eerder maakte over dit gebied.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.