>Kamperen in de Zweedse sneeuw

>

Steeds meer mensen ontdekken het ‘winterkamperen’ in Zweden. Dit concluderen Zweedse campings die de mogelijkheid van kamperen in de buurt van Zweedse skipistes aanbieden. Skiën vanuit je caravan wordt steeds populairder. In heel Zweden zijn 160 campings die het hele jaar open zijn, waarvan 50 in een skigebied. Er zijn meer dan 330.000 stacaravans en campers in Zweden, waarvan er velen te huur zijn. Moderne caravans en campers hebben alles wat de wintersporter nodig heeft om een leuke vakantie in de sneeuw te hebben. De accommodatie is goed verwarmd, en in de meeste huisjes is vloerverwarming en een speciale kast om de wintersportkleding te drogen. Populaire campingplaatsen bij skipistes zijn Kläppens Camping in Sälen, Camp Duved in Åre en Bjursås Stugby & Camping nabij Falun. De campings in Zweden die winterkamperen aanbieden zijn lid van brancheorganisatie SCR, de Zweedse Camping Vereniging van Eigenaren. SCR heeft 500 leden, waarvan 17 leden van Nederlandse afkomst zijn. Voor een volledige lijst van wintercampings, kijk op www.camping.se.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.