>Bloemenzee in Bondsrepubliek

>Koblenz is vooral bekend vanwege toeristische toppers als de ‘Deutsche Eck’, de vesting Ehrenbreitstein en het UNESCO-Werelderfgoed ‘Obere Mittelrheintal’. In 2011 is er nóg een goede reden voor een reisje naar Koblenz. Vanaf 15 april staat de stad compleet in het teken van de weelderige bloemenpracht van de ‘BUGA’. De BUGA staat voor een bonte bloemenzee midden in de stad. Geïnspireerd door natuur, wetenschap, samenleving en cultuur is het de eerste keer dat de beroemde tuinententoonstelling ‘Bundesgartenschau’ in de nabijgelegen deelstaat Rijnland-Palts plaatsvindt.
De bezoeker staat een reconstructie van een kasteeltuin naar een ontwerp van de Pruisische toptuinarchitect Peter Joseph Lenné (Kurfürsterliche Schloss) te wachten, een nieuw aangelegd park met een spannende waterspeelplaats voor kinderen (Blumenhof am Deutschen Eck) en een reusachtig landschapspark op het terrein van de Ehrenbreitstein-vesting. In twee speciale hallen vinden 23 wisselende thematentoonstellingen plaats. Hoveniers afkomstig uit heel Duitsland presenteren er hun botanische kunsten. Ook worden hier uiterst zeldzame bloemen en planten getoond.
Een spectaculaire nieuwe attractie wordt gevormd door de 850 meter lange kabelbaan die van het tentoonstellingsgebied in de binnenstad over de Rijn naar het 118 meter hoge Ehrenbreitstein-plateau loopt.
De BUGA vindt plaats van 15 april t/m 16 oktober. De organisatie rekent in deze periode op zo’n twee miljoen bezoekers die de bloeiende tuinen komen bewonderen. Meer informatie is te vinden op www.buga2011.de. Tijdens de Vakantiebeurs wordt de BUGA vertegenwoordigd door Campingverband VCRS, te vinden in hal 9, stand nr. B051.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.