>Leeuwen keren terug naar Emmen

>

Dierenpark Emmen vernieuwt in 2011. De grootste nieuwe attractie zal een groot verblijf met leeuwen zijn. Hiermee komt het park tegemoet aan de wensen van de bezoekers, want één van de meest gestelde vragen is: ”Waar zijn de leeuwen?” Op het antwoord: “We hebben wel zeeleeuwen” werd hoogstens met een flauwe glimlach gereageerd. De bezoekers verwachten echte leeuwen in een dierentuin te zien.
Voor de oorlog waren er in het park al leeuwen te zien. Deze indrukwekkende katachtigen bleven tot eind jaren ’70. Toen werd na een geruchtmakende ontsnapping besloten te stoppen met leeuwen. Omdat het park nu aansprekende vernieuwingen wil realiseren, zal een prachtig verblijf voor leeuwen worden gebouwd. Op de plaats tussen tropische vlindertuin en olifantenverblijf, waar nu nog bloementuinen zijn, zal een ruim 1500 m2 groot verblijf voor één mannetjesleeuw en twee leeuwinnen ingericht worden. Als alles volgens plan verloopt, kunnen bezoekers van het park ruim voor de zomer kennis maken met de koning der dieren in Emmen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.