>Site over winnend reisverhaal

>

>Site over winnend reisverhaal 9
Sander Groen met zijn prijs en zijn verhaal.

Met de reisreportage ‘Een enkeltje Teheran’, gepubliceerd in AD Reiswereld, heeft reisjournalist Sander Groen de Aad Struijs Persprijs 2010 gewonnen, de enige ofhankelijke vakprijs voor Nederlandse reisjournalistiek. De prijs, in de vorm van een bronzen beeldje en een geldbedrag van 1500 euro, werd hem uitgereikt tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht.
“Behalve origineel en sfeervol is Een enkeltje Teheran vooral kwalitatief gezien een hoogstaand reisverhaal,” zo vermeldt het juryrapport. “De jury prijst de prettig leesbare, pulserende schrijfstijl van Sander Groen, in eigentijds woordgebruik.” De winnende reportage, over een driedaagse treinreis met de Trans-Azië Expres van Istanbul naar Teheran, is te lezen op sandergroen.nl/teheranexpres.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.