>Slapen op de Drakensberg

>

>Slapen op de Drakensberg 9
Zo zien de Drakensbergen er uit.

Zuid Afrika kent wonderschone natuurlandschappen. De grotten in de Drakensberg en de bossen in Knysna kan men pas echt waarderen door er middenin wakker te worden. En dat kan! Ontdek luxe boomhuizen, bergen en mooie vergezichten vanuit deze bijzondere accommodaties in Zuid-Afrika.

Phinda Game Reserve
Een safari in het Phinda Private Game Reserve krijgt een extra dimensie met een verblijf in de luxe lodges op het terrein. Trek wandelend door het park van lodge naar lodge en ontdek de 7 verschillende leefgebieden in het park. Iedere lodge heeft zijn eigen kwaliteiten. In de Mountain lodge wordt men bijvoorbeeld wakker met het uitzicht over het Phinda Reserve en vanuit de Pinda Vlei lodge met uitzicht over de vlaktes is de kans op het spotten van de ‘Big Five’ heel groot. Berichten over het zien van de snelle cheetah en de zeldzame zwarte neushoorn zijn in dit Game Reserve geen uitzondering.
Luxe boomhut
Een boomhut klinkt niet bepaald als een luxe locatie, maar niets is minder waar. De eco-vriendelijke boomhutten van Teniqua Treetops liggen verstopt in het bos op de Outeniqua bergketen langs de Garden Route in Knysna. Ze zijn van alle gemakken voorzien en vanuit de boomtoppen kan men wild spotten en heerlijk genieten van de mooie omgeving.

Slapen in de Drakensberg
Heel bijzonder is toch zeker ook wakker worden in één van de grotten van de Drakensberg. Bij Ezemvelo KZN Wildlife zijn nachtelijke wandelingen met overnachting in één van de onbeschilderde grotten van de Drakensberg te boeken. Na een wandeling van 3,5 km komt men bijvoorbeeld bij de Grindstones caves, die een geweldig uitzicht hebben over Monk’s Cowl.

Geniet van de sterren
Wie naast de natuur ook iets meer van de cultuur wil meekrijgen kan overnachten in het Gugulesiziwe Cultural Village in de Maputaland Hills bij Rocktail Beach Camp. Slaap op grasmatten in traditionele Zulu bijenkorf hutten en relax bij het kampvuur en geniet van de heldere sterrenhemel!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.