>Voel je een Schotse bandiet

>Treed in de voetsporen van de 18- eeuwse bandiet en volksheld Rob Roy MacGregor en ontdek al wandelend het prachtige landschap van Pertshire, Schotland. Rob Roy voegde zich in 1719 bij de Jacobieten om Stuart King James te steunen en raakte zwaargewond tijdens de slag om Glen Shiel. Uiteindelijk werd hij herder in het dropje Balquhidder, waar hij ook overleed en is begraven in 1734. Het chique Monachyle Mhor hotel in Balquhidder, aan de rand van Loch Voil, is de perfecte uitvalsbasis om ‘het hart van Schotland’ te ontdekken. Het met diverse awards bekroonde restaurant van Monachyle Mhor is een heerlijke beloning na een lange wandeling. Vertrek vanaf het hotel in westelijke richting en loop langs Rob Roy’s cottage bij Inverlochlarig Farm heuvelopwaarts, volg je weg langs de rand van Lairig Ghru burn en wandel langs Beinn Tulaichean naar het top van het dal. Vanaf daar heb je prachtig uitzicht op Beinn Chabair. De wandeling is circa 10 kilometer.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.