>Zebra geboren in Drenthe

>

>Zebra geboren in Drenthe 9
Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

 In de savannestal van Dierenpark Emmen is vannacht een zebraatje geboren. Toen de verzorgers vanochtend de stal binnen kwamen, stond de kleine al stevig op zijn pootjes. Moeder en kind maken een goede indruk en zien er gezond uit. Moeder Ornia is een zeer ervaren moeder. De kleine is al haar twaalfde veulen. De zebra’s blijven voorlopig nog even op stal. Vader Ricardo staat apart van de kudde, vrouwen en kinderen delen een stal. Moeder Ornia schermt haar jong steeds goed af. Omdat ze telkens tussen de verzorgers en haar jong gaat staan, is nog niet vastgesteld of het om een hengstje of een merrie gaat. Zolang het geslacht nog niet met zekerheid is vastgesteld, heeft de pasgeborene ook nog geen naam. Bezoekers van het park kunnen het zebraatje bewonderen in de savannestal.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.