>Aanbod vakantiehuizen in Franse fietsregio

>

Een van de woningen van Topic Travel

Fietsen langs lavendelvelden in bloei, eten bij authentieke restaurantjes aan verlaten landweggetjes en stoppen voor een wijntje bij een wijnboer. Frankrijk is uitstekend te verkennen per fiets. En hoe kan dit beter dan vanuit je eigen vakantiehuis? Topic Travel Vakantiehuizen heeft haar assortiment uitgebreid met nieuwe vakantiehuizen in bekende fietsregio’s, zoals de Loire en de Provence. De vakantiehuizen liggen veelal in een rustige omgeving buiten de toeristische centra, waardoor je niet eerst een stuk met de auto hoeft te rijden voor een mooie fiets- of wandeltocht.
De nieuwe vakantiehuizen lopen uiteen van luxe villa’s met privé-zwembad tot landhuizen en vakantiehuizen op een kleinschalig vakantiepark. In Frankrijk biedt Topic Travel ruim 1100 vakantiehuizen aan.


Topic Travel zette de belangrijkste fiets- en wandelbestemmingen op een rij:

1. Langs de kastelen in de Loire
Een scala aan land- en bosweggetjes maakt de Loire een paradijs voor fietsers en wandelaars. De rivier en de kastelen hebben een prominente rol in het landschap. Veel van de relatief eenvoudige fiets- en wandelroutes leiden langs bekende kastelen zoals Chambord, Chenonceaux en Cheverny en de wijngaarden de Anjou. Op warme dagen zorgen de uitgestrekte bossen voor verkoeling. Verblijf in een 17e eeuwse boerderij, een 15e eeuwse manoir of een knus vakantiehuis direct aan de Loire rivier.

2. De Provence: een paradijs voor fietsers en wandelaars
De Provence staat bekend om zijn indrukwekkende achterland met schilderachtige dorpjes en lokale markten. Het glooiende landschap met zonnebloemvelden vormt een perfect decor voor fiets- en wandelliefhebbers. Fanatiekelingen wagen zich aan de Mont Ventoux, maar ook minder bedreven vakantiegangers kunnen de berg op korte afstand aanschouwen vanaf alternatieve routes, zoals de route van Nyons tot Vaison-la-Romaine. Topic Travel selecteerde in deze streek een breed assortiment vakantiehuizen uiteenlopend van luxe vakantievilla’s met privé-zwembad tot appartementen met zeezicht.  

3. Langs meren en naaldbossen in Aquitaine
De recreatieve fietser of wandelaar vindt in Aquitaine een groot aantal gemarkeerde fiets- en wandelpaden. De streek strekt zich uit tussen Arachon en de Spaanse grens en wordt gekenmerkt door strand, grote meren en diepe naaldbossen. Aquitaine leent zich ook uitstekend voor kanoën en raften. Topic Travel verhuurt hier ondermeer vakantiehuizen in de typische Landaise-stijl, villa’s op vakantieparken en recent gebouwde vakantiehuizen.

4. De Bourgogne: ideaal voor wielrenners
In de Bourgogne geniet u van het gevarieerde landschap, cultureel erfgoed, vriendelijke bewoners, lokale specialiteiten en top wijnen. Met hoogteverschillen tot 900 meter biedt natuurgebied Morvan uitdaging voor ervaren wielrenners. Niet voor niets doorkruist de Tour de France regelmatig dit gebied. De vlakkere gedeeltes zijn geschikt voor uitdagende wandelingen. De vakantiehuizen van Topic Travel zijn vrijwel allemaal vrijstaand en variëren van eenvoudige 2-sterrenhuizen tot luxe 5-sterren villa’s met privé-zwembad.

Ook geeft Topic Travel organiseert ook ‘Happen en Trappen’ arrangementen:  Een dag lang fietsen langs een schitterende fietsroute, waarbij onderweg gestopt wordt voor verrassende gerechten. (www.happenentrappen.nl)  Meer informatie over Topic Travel Vakantiehuizen op www.topictravel.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.