>Op safari in Zweden

>Een vakantie met de camper blijkt gewild. Vandaag de dag zijn er 1,3 miljoen campers in Europa en dit aantal blijft stijgen. Lars Isacson, CEO van de Zweedse campingbond SCR, merkt dat steeds meer mensen genieten van het reizen met een camper. Vakantiegangers die reizen per camper hebben de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen en ervaren de lange lichte zomernachten in een stad of in de ongerepte natuur in Zweden. Samen met de campingorganisaties in de andere Noord Europese landen heeft SCR de handen ineen geslagen en investeert extra in de service en diensten voor campers. Ook de mogelijkheden om een camper in Zweden te huren zijn uitgebreid. Kijk op www.scr.se voor meer informatie en/of huur een camper.

Vakantiegangers die liever overnachten in een tent maar niet hun eigen kampeerspullen willen meebrengen, kunnen verblijven in een luxe Tendi Safaritent op Camping Storängens in de regio Värmland. De safaritent is comfortabel ingericht met een eenvoudig maar compleet ingericht keukenblok en fijne bedden. De Tendi Safaritenten staan op een grasbodem met ruime, vlakke plaatsen en heeft uitzicht op de rivier. De omgeving van Camping Storängens biedt voor ieder wat wils: elanden spotten tijdens een elandsafari of lekker rondkuieren in een stad als Karlstad. De prachtig groene heuvels van Värmland lonken om tijdens een stevige fiets- of wandeltocht ontdekt te worden. Voor meer informatie: http://www.tendi.nl/bestemmingen/storngens-camping.

En meer:

  • Europees kampioenschap oesters openen – Op 5 maart vindt het Europees Kampioenschap oesters openen in Trollhättan, nabij Göteborg, plaats. De twintig beste Europese oesteropeners uit elf landen gaan de strijd aan met de huidige wereldkampioen de Zweed Johan Malm. De deelnemers moeten in recordtijd dertig oesters openen. In het nieuw geopende restaurant Nova Mat vechten de deelnemers voor de kampioenstitel. Voor meer informatie: http://www.oysteropeningcompetition.com/.
  • Pak je schaatsen en kom naar Zweden -Schaatsen op natuurijs in Nederland lijkt deze winter niet meer mogelijk. Wie in februari of maart toch nog een keer op het ijs wil staan, vliegt met Scandjet voor de lastminuteprijs van 99 euro (retour) van Amsterdam rechtsreeks naar Östersund, het schaatsparadijs van Zweden.In en om Östersund vind je bijna 90 kilometer ijs om op te schaatsen. Het Winterpark, dat op een steenworp afstand van het centrum ligt, barst van de winterse activiteiten en er is genoeg te doen en te zien, als je niet aan het schaatsen bent op de 20 kilometer lange schaatsbaan op het Storsjö (grote meer), met de Zweedse bergen op de achtergrond.
  • Het Sofiero-park, in de buurt van Helsingborg, is in 2010 uitgeroepen tot mooiste park van Europa. Voor reizigers die van tuinen en parken houden is deze plek absoluut een aanrader. Eind augustus vindt in de kasteeltuin het jaarlijkse tuinenfestival plaats (Den Stora Trädgårdsfesten). Dit jaar is de kleur geel het thema van het festival. Tijdens het festival kunnen bezoekers zich laten inspireren door conceptuele tuinen zoals de Koi-tuin van Mona Holmberg en tuinen van tuinarchitecten Ulf Strindberg en Magnus Svensson. Kijk op www.sofiero.se voor meer informatie over het tuinfestival van dat van 26 tot 28 augustus plaatsvindt.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.