>Thijs is een aap van een baby

>Ook in de wintermaanden worden de rangers van Safaripark Beekse Bergen weleens aangenaam verrast. De geboorte van een kerngezonde chimpansee in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari, was reden voor grote blijdschap in het park. Moederchimpansee Pepa schonk het leven aan Thijs en oogt samen met vader Frits ‘apetrots’. Hangend aan moeders buik is Thijs inmiddels geregeld zichtbaar voor bezoekers achter het glas van het binnenverblijf nabij de entree.
Thijs is de vierde chimpansee die wordt geboren in Safaripark Beekse Bergen, sinds het park in 2006 een groep chimpansees heeft toegevoegd aan het park. De jongste aanwinst lijkt gezond en moeder Pepa laat zich ‘omklemd’ door haar jong, inmiddels met enige regelmaat zien in het binnenverblijf van de chimpansees.
Chimpansees leven in groepen van vijftien tot vijftig dieren in Centraal- en West-Afrika. Alle dieren van zo’n grote groep kennen elkaar en wonen samen in een groot gebied. Toch zijn alle leden van de groep maar zelden bij elkaar, want het grootste deel van de tijd trekken de dieren in kleinere groepjes van twee tot zes dieren rond. Safaripark Beekse Bergen beschikt over de grootste chimpanseegroep van Europa.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.