>Viering 150 jaar Italië

>

>Viering 150 jaar Italië 9

150 jaar geleden, op 17 maart 1861, werd Victor Emanuel II uitgeroepen tot koning van een verenigd Italië. Het 150 jarig bestaan van Italië wordt ook in ons land gevierd. Hilton Amsterdam is van 17 – 20 maart 2011 gastheer van festiviteiten waar de Italiaanse cultuur zich uitbundig manifesteert. ‘Made in Italy’ loopt als rode draad door het programma, dat met de ingrediënten film, opera en eten en drinken cultuurliefhebbers drie dagen trakteert op het beste wat Italië heeft voortgebracht. Kijk voor alle informatie en reserveringen op www.robertosrestaurant.nl
Donderdag 17 maart is het Gran Gala Unità d’Italia. Een feestelijke avond in samenwerking met EYE Filminstituut Nederland rond de première van de  gerestaureerde kopie van Il Gattopardo, de beroemde film van Visconti, die subliem het leven in beeld brengt van een Siciliaanse aristocratische familie ten tijde van de Italiaanse eenwording. Het 3-gangen diner wordt tijdens de film geserveerd en het magische hoofdgerecht is, net als in de film, ‘Timballo di Macheroni ‘. De wijnen die geserveerd worden komen uit de streek waar de film speelt. Eregast op deze avond is de Italiaanse ambassadeur in ons land, Franco Giordano. Tal van Italiaanse en Nederlandse prominenten zullen deze avond bijwonen.


Zaterdag 19 maart is een galavond gewijd aan de opera, een van de belangrijkste pijlers van de Italiaanse cultuur. In Ode aan Italië brengen jonge zangtalenten fragmenten ten gehore uit opera’s van Rossini, Verdi en Puccini. Het operaconcert sluit af met een 4-gangen diner. De opbrengst van de avond is ten bate van het Staetshuys Fonds voor jong operatalent in Nederland.

In het weekend van 19 en 20 maart worden in samenwerking met EYE Filminstituut Nederland unieke filmarrangementen georganiseerd rond twee Italiaanse meesterwerken:
Il Gattopardo en Novecento. Op zaterdag kunnen filmliefhebbers meer dan vijf uur lang genieten van de integrale versie van Novecento, het filmepos van Bertolucci over de teloorgang van een jeugdvriendschap in het onrustige Italië rond 1900. Tussen deel I en II is tijd voor een gastronomische Italiaanse lunch in Roberto’s Restaurant. Wie alleen deel II wil zien kan zondagochtend terecht, vóór de Italiaanse lunch. Il Gattopardo wordt beide dagen vertoond en aansluitend volgt de lunch. De filmvoorstellingen zijn in Eye Filminstituut in het Vondelpark, de lunch in Roberto’s Restaurant (Hilton), op loop- en fietsafstand aan de Apollolaan.

Reserveren voor alle evenementen is noodzakelijk en kan telefonisch via 020-7106036, of per e-mail: operations.amsterdam@hilton.com. De viering van 150 jaar Italië is een initiatief van Hilton Amsterdam in samenwerking met de Italiaanse Ambassade en Consulaat, de Italiaanse Kamer van Koophandel, ENIT en ICE; EYE Filminstituut Nederland; Staetshuys Fonds.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.