>Wandeling door mooiste deel van NL

>KUINRE- Op zaterdag 21 mei 2011 gaat voor de 6e maal de “Mooiste wandeling van Nederland” van start. De tocht staat dit jaar in het teken van de “Buiten is gezond”. Belangstellenden kunnen kiezen uit 10, 20, 30, 40 en 50 km. Op www.demooistewandelingvannederland.nl is sinds  1 feb 2011 informatie te vinden over de starttijden. De wandelingen gaan door Kuinderbos en natuurgebied de Weerribben.
De Weerribben werden in 2005 in het gelijknamige TV programma van de NCRV verkozen tot de mooiste plek van Nederland. Een deel van de route loopt over de oude zeedijk tussen het oude land van NW Overijssel en het nieuwe land van de Noordoostpolder, de dijk biedt de deelnemers een unieke landschapsbeleving. In de dorpen als Blankenham, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre langs de route zijn de stempelposten en zal er muziek en entertainment zijn voor de deelnemers en toeschouwers.  Van 19 tm 22 mei wordt in de Noordoostpolder onder de titel www.uit-jetent.nl een kampeerevenement gehouden, waarbij voor 0, 5 of 10 euro per dag gekampeerd kan worden, er is dat weekend een scala aan activiteiten waaronder de mooiste wandeling.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.